Thursday, 21 February 2013

HUBAYA-HUBAYA!. ADAKAH "SINAR HARIAN" DIJADIKAN ALAT OLEH PIHAK PEMBANGKANG UNTUK MEMENANGI PRU 13 INI?
FILEM "VISWAROOPAM"
KAMAL HASSAN
Saya merasakan PERKARA di bawah ini dipaparkan BUKAN SEKADAR PAPARAN UMUM sahaja melainkan mempunyai tujuan MENGGESERKAN di antara Kaum Melayu (Penganut Agama Islam) dan Kaum India (Penganut Hindu) dengan mengheret "FILEM" dan Pertubuhan Madrasah India Muslim (MIM) sebagai BATU LONCATANnya.

Keadaan ini, persis sebagaimana wujudnya HINDRAF dan "FILEM VCD PENGHINAAN KUIL" sebelum PRU 12 lalu di mana telah membangkitkan MIKHAIL SAKTI (Menentang BN adalah Jihad) di kalangan Penganut Hindu di mana IMPAKnya .... BN KECUNDANG DI KEBANYAKAN KERUSI yang mempunyai RAMAI PENGUNDI PENGANUT HINDU.

Mari kita tonton dan semak yang saya paparkan di bawah ini, kemudian kita berbincang seterusnya selepas itu dan  cuba kita TUMPUKAN kepada TUJUAN MURNI  TIGA PERTUBUHAN MEWAKILI KAUM INDIA (kebanyakannya Penganut Hindu) demi perpaduan kaum kita di Malaysia iaitu :-

1.   Petubuhan Minda dan Sosial Perihatin
2.   Malaysia dan Padmasri Dr kamalhassan Fan Club.
3.   Pertubuhan Perihatin Nadi Rakyat Malaysia.

Apa kata mereka selaku Pemimpin Kaum India (Penganut Hindu) dalam kes ini?.


SIDANG AKHBAR BANTAHAN
TERHADAP AKHBAR SINAR HARIANPANDANGAN PERIBADI SAYA
MATLAMAT TIGA KUMPULAN INI MENGADAKAN SIDANG AKHBAR (JUMAAT, 22.2.2013) NANTI ADALAH UNTUK
UNTUK MENGHINDARKAN ISU INI DIJADIKAN ASAS "TRAJEDI KAMPUNG MEDAN II"

SAYA SETUJU, TERIMA KASIH


Saya yakin paparan BUKU MINDA di bawah ini BUKAN 100% dari PENULISAN Dr Redzuan Tee Abdullah KECUALI telah dipinda oleh Pihak Tertentu dengan TUJUAN TERTENTU oleh PIHAK TERTENTU.

"ISU" HANGAT petikan paparan di atas.

1.   Umat Islam digambar sebagai pengganas.
2.   Kitab suci Al Qur an katan sebagai rujukan pengganas.
3.   Pakaian wanita berhijab/purdah tempat menyimpan senjata api dan bom.
4.   Ayat-ayat Al Qur an dibaca bagi memulakan aktiviti jahat.
5.   Pengikut Taliban dikaitkan dengan penyembelihan manusia.
6.   Agama islam digambarkan sebagai agama yang tidak berperikemanusiaan.

IMPAK PENYEBARAN DALAM SINAR HARIAN

BINCANG 1.

1.   Dah tentu filem ini dalam Bahasa Tamil jadi dah tentu penonton kebanyakannya FAHAM BERBAHASA TAMIL. Lebih senang saya katakan PENONTON KAUM INDIA.

2.   ISU 1 - 6 DI ATAS, sememang  sudah digambarkan begitu oleh Pihak Tertentu khasnya ZIONIST hingga mereka sanggup menguar-uarkannya bahkan sanggup mengeluarkan belanja besar bagi mencipta filem mengesahkan GAMBARAN MEREKA itu untuk ditonton oleh DUNIA TERMASUK MALAYSIA.

3.   Filem ini BERJAYA MENIMBULKAN RASA TIDAK PUASHATI di kalangan Penonton khasnya Kaum India Beragama Islam (India Muslim) sebagaimana yang disuarakan oleh Persatuan Madrasah India Muslim (MIM) 
- disebabkan MEREKA MENONTON DAN TAU BAHASA TAMIL (bahasa Filem berkenaan).

AKAN TETAPI ....

BINCANG 2

1.   Kenapa TAK TAPIS AWAL-AWAL?
2.   Kenapa Ustaz Dr Redzuan Tee Abdullah menulis dan benarkah 100% paparan di atas NUKILAN BELIAU?
3.   Kenapa dipaparkan dalam AKHBAR BAHASA MELAYU kenapa tidak dipaparkan dalam  AKHBAR BAHASA TAMIL kerana Penganut Hindu dan India Muslim membaca AKHBAR YANG SAMA?
4.   Apakah IMPAKnya setelah akhbar Sinar Harian memaparkan Petikan di atas?
5.   Apa kata Penganut Agama Islam (khasnya kaum Melayu) setelah membaca petikan itu?
6.   Apa pandangan Kaum India Penganut Hindu terhadap Kaum India Muslim?
7.   Apa pandangan India Muslim terhadap Penganut Hindu?
8.   Apa pandangan ORANG MELAYU terhadap KAUM INDIA?
9.   Apa pandangan KAUM INDIA terhadap Kaum Melayu selepas ini?
10.   SIAPA YANG UNTONG?

KESIMPULANNYA.

1.    Kumpulan India Muslim khasnya MIM berhak menyuarakan Bantahan Mereka ini kerana kemungkinan ada menonton dan merasai sedikit sebanyak kesan penontonan filem berkenaan.

2.   Tiga Kumpulan di atas berhak membuat bantahan terhadap Sinar Harian SAHAJA tetapi Tak Berhak membantah suara hati MIM.

3.   Ustaz Dr Redzuan Tee Abdullah perlu mengulas kembali sama ada paparan itu 100% tulisan beliau atau TELAH DIPINDA oleh Sidang Pengarang Akhbar berkenaan.

4.   Sinar Harian harus mengurangkan sedikit PAPARAN BERKONTROVERSI atau PERLU BERHEMAH terutama yang melibatkan KAUM dan AGAMA kerana ISU INI AMAT SENSETIF di Malaysia khasnya,

5.   FINAS atau Badan Berkenaan perlu BENAR-BENAR MENAPIS filem sebegini bukan sekadar PRA-TONTON "sambil menguap" kerana IMPAKNYA BOLEH MEMBAHAYAKAN KEHARMONIAN NEGARA.

5.1   Tapis semula Filem Viswapooram ini dan SUNTING betul-betul dan fikirkanlah untuk ditayangkan semula.

6.   Jika Paparan ini didalangi oleh mana-mana pihak .... CARILAH ISU LAIN lah wei.

Sekian adanya.

Ikhlas dari saya : Cikgu Lin
HUBAYA-HUBAYA

3 comments:

 1. Ridhuan menulis dlm konteks sentimen umat islam, Sinar Harian pula adalah hubaya2 yg menguasainya.Sebelum ini isu p.pinang dan hak kedah.....macamlah hubaya2 ni tak tahu yg pas n pkr yg mudah akur dgn dap malah boleh mmbelakangi undang,raja2 dan perlembagaan. Lagi satu kena tahu mereka ni jika nakkan umno hanya jika juak2 sefahaman mereka iaitu ulamak muda umno, yg lobinya sampai kpd blogger2 umno dan melobi2 jadi calon dan disahkan dapat.....sedang akhbar ini pun tahu juak2 sefahaman mereka lebih gagah dlm PR malah ulamak2 juak ini siap berfatwa kata bersih3 tu halal.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya salah seorang yang mengikuti Ustaz Ridzuan Tee sejak dulu lagi. Saya yakin paparan Sinar Harian itu BUKAN TOTAL catatan beliau.

   Delete
  2. Ketua Pengarang dah mengaku MENGEDITnya.

   Delete