Wednesday, 7 March 2018

DATUK AKMAR HISHAM (SUA YAB PM) MAMPU GANTIKAN WAKIL RAKYAT DI P069 PARIT
1995 - 2018 (23 TAHUN) ADALAH TEMPOH YANG TERLALU LAMA BAGI "WAKIL RAKYAT BIASA"

 Mungkinkah ini kali terakhir Penyandang MP P069 Parit menemui YAB PM?

Penyandang MP P069 Parit sekarang ini adalah Dato' Hj Mohd Zaim Abu Hasan yang sudah menjadi Calon BN sejak PRU 1995 lagi bermakna sudah 5 penggal (23 tahun) beliau diberi peluang.

Jawatan Tertinggi yang pernah disandang oleh beliau hanyalah EXCO Kerajaan Negeri Perak dan sekarang ini hanyalah Wakil Rakyat Biasa sahaja bukannya Menteri atau Menteri bahkan TIADA DIBERI PELUANG untuk menyandang mana-mana PENGERUSI GLC TERNAMA di Malaysia ini yang memungkinkan beliau perlu diberi peluang untuk PENGGAL KE ENAM.

PRU 13 lalu, beliau hanya mampu mendapat +/-15% majoriti berbanding Dato' Nasarudin Hashim, N39 Bota (22%) sementara Dato' Nizar Zakaria , N38 Belanja (23%).

Hasil kaji selidik saya selama beberapa bulan ini mendapati kecemerlangannya TURUN MERUDUM :-
1.   Memilih bulu (terlalu kuat berkroni).
2.   Mengosok-gosok terlalu ramai Pemimpin BN Tempatan yang kononnya BAKAL DICALONKAN tetapi TEMPAT HANYA ADA DUA SAHAJA. 

-  mana calon yang tak terpilih nanti sudah tentu kecewa.
3.   Menyebabkan ramai yang diberi TUNJUK SEBAB jika sekiranya .......... (agak ler sendiri)
4.   Pernah menyatakan PRU 13 adalah PRU terakhir beliau bertanding
5.   Kroninya, mensebotaj program-program kemasyarakatan yang dibuat oleh Pemimpin-pemimpin tertentu.

Hingga ke hari ini (7 Mac 2018, 9.30 pm), popularitinya telah MERUDUM LAGI di kalangan ORANG UMNO/BN. Lebih dari 10% kalangan mereka TELAH GETIK .... bukan kepada BATANG TUBUHNYA ... tetapi kepada ... SIKAPNYA.

DATA PEMILIH P069 PARIT (31 DIS 2017)

ANDAIAN KEPUTUSAN PRU 14 P069 PARIT
JIKA PENYANDANG DICALONKAN LAGIJadi, GOLONGAN YANG SUDAH GETIK ini cuba mencari TOKOH YANG SESUAI untuk diajukan kepada Pucuk Pimpinan untuk menggantikan Dato' Mohd Zaim Abu Hasan selaku MP P069 Parit.

Pada mulanya,  Datuk Yeop Hishamuddin (KP UMNO Bahagian Putrajaya) ...... "LARI MALAM", kemudian timbul pula nama DATUK AKMAR HISHAM MOKHLES (Setiausaha Akhbar kepada YAB Perdana Menteri) beberapa tahun yang lalu. Beliau cuba bergerak melalui NGO dan seringkali "TIADA RESPON POSITIF DARI KRONI KB" dan ramai Pemimpin-pemimpin UMNO yang mendapat TUNJUK SEBAB disebabkan memberi kerjasama kepada aktivitinya. Jadi, bertambah GETIKLAH Orang UMNO akan karenahnya hingga ada yang menyatakan ..... (elok usah dipaparkan di sini).Program Kemasyarakatan Datuk Akmar pada awalnya terhalang dapat juga disempurnakan pada sebelah petangnya.
Penerima bantuan KR1M di atas adalah (Abang Saya)
Bekas Pemandu Van UMNO Bahagian Parit yang sudah lama begini.
Untuk mengetahui kenapa DIHALANG ...
KLIK DI SINI

Oleh itu, disebabkan Datuk Akmar Hisham Mokhles telah berjaya menampilkan diri walaupun "TELAH MENEMPUH RANJAU BERDURI", saya paparkan BIODATA beliau untuk tatapan umum khasnya Para Pengundi di P069 Parit.

Jika beliau dicalonkan oleh Pucuk Pimpinan BN dan juga TIDAK DISEBOTAJ OLEH (????????) juga mendapat kerjasama dari Pemimpin UMNO/BN Akar Umbi, maka TIADA MASALAH BN UNTUK MEMPERTAHANKAN KETIGA-TIGA KERUSI di sini .... Insha Allah.

Akan tetapi, jika masih juga Penyandang Terpilih .... ada beberapa Pemimpin UMNO/BN menyatakan .... "KEADAAN LAGI TERUK BERBANDING ARWAHNYA DATO' MEGAT JUNIT"

Saya bukan menidakkan Pemimpin Yang Sedia Ada di Parit ini, akan tetapi ... "BOLEH DIKATAKAN SEMUANYA DIBAYANGI OLEH KB" yang akhirnya akan berlaku "CERODIK KE PUTING" .... kelebihan kepada KB untuk mencalonkan dirinya buat kali ke 6 di PRU 14 ini.

Oleh itu, izinkan saya memperkenalkan siapa dia Datuk Akmar Hisham Mokhles yang BERANI MERENTAS CABARAN dan DUGAAN sejak beberapa tahun ini di dalam Parlimen P069 Parit.


Rujukan FB beliau :  KLIK DI SINIAkmar Hisham Bin Mohd Yusof @ Mokhles

Datuk Akmar Hisham Bin Mohd Yusof @ Mokhles (lahir pada 1972) adalah setiausaha akhbar kepada Perdana Menteri Malaysia. Beliau juga merupakan salah seorang daripada Ahli Lembaga Penasihat Institut Wasatiyyah Malaysia sebuah badan yang mempromosikan kesederhanaan dalam Islam.[1] Datuk Akmar Hisham juga sering terlibat dengan aktiviti sukarela, kemasyarakatan dan amal bakti.[2
Kehidupan Peribadi
Datuk Akmar Hisham dilahirkan di Parit, PerakMalaysia. Beliau berkahwin dengan Datin Hazrina Binti Abdul Rahman. Pasangan tersebut dikurniakan seorang anak iaitu Aisyah Nabilah binti Akmar Hisham.
Pendidikan
Sebagai anak jati Parit, Perak, Datuk Akmar Hisham bersekolah di Sekolah Rendah Kebangsaan Iskandar Shah dan Sekolah Menengah Iskandar Shah, Parit, Perak. Semasa bersekolah, Datuk Akmar cemerlang di dalam pendidikan dan aktiviti ko-kurikulum serta pernah mewakili negeri Perak ke Sukan Malaysia (SUKMA) 1992 dalam acara silat olahraga.
Selepas tamat bersekolah dan memiliki Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia, beliau meneruskan pengajian di Universiti Malaya, Kuala Lumpur dan dikurniakan Ijazah Sarjana Muda Sastera (Pentadbiran Sosial). Ketika di Universiti Malaya beliau aktif sebagai pemimpin mahasiswa dan pernah memegang jawatan sebagai Presiden Kolej Kediaman Keempat Universiti Malaya 1994/1995 dan Timbalan Presiden 1 Majlis Perwakilan Mahasiswa Universiti Malaya 1995/1996.
Kerjaya
Sebelum menjadi Setiausaha Akhbar kepada Perdana Menteri Malaysia, Datuk Akmar Hisham merupakan setiausaha akhbar kepada Menteri Pertahanan (Mei 2004-September 2008) dan Menteri Kewangan (September 2008-September 2009). Sebelum itu beliau pernah berkhidmat sebagai wartawan di Utusan Melayu (M) Berhad dari September 1997 hingga Mei 2004 dan Akademi Penulis dari 1996 hingga 1997.
Aktiviti Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) dan Sukan Lasak
Datuk Akmar Hisham aktif di dalam aktiviti komuniti, belia dan projek kebajikan. Beliau merupakan Timbalan Presiden Kelab Sahabat Bina Negara, Penasihat Kelab Eksplorasi 7 Benua Malaysia, Penaung Persatuan Generasi Bestari Selangor dan Penasihat kepada Projek Renangan Perpaduan Selat Inggeris 1 Malaysia.
Selain itu beliau juga merupakan Penasihat Kelab Kartunis Malaysia, Penasihat Ekspedisi Felda Everest 2013, Penasihat Ekspedisi KE7B Felda Greenland 2014.[3]
Beliau turut menjadi Penasihat Ekspedisi KE7B Rentas Kutub Selatan 2015 dan yang terbaru sebagai Penasihat Ekspedisi KE7B Kutub Utara 2017.

Darjah Kebesaran
Darjah Pangkuan Seri Melaka (DPSM) membawa gelaran Datuk. (2010)
Pingat Kedaulatan Negara (PKN). (2013)
Penerbitan
2015; Buku  ; 'Demi Rakyat Sarawak' penulis
2014: Buku  ; 'Demi Negara' penulis.
2013: Buku  :"Najib Razak: Meniti Jalan Damai" penulis
2012: Buku  : “Berkongsi Denyut Nadi Rakyat” penulis
2011: Buku  :“Menyelami Denyut Nadi Rakyat” penulis
2010: Komik  : “Transformasi Najib” and “Najib Transformation” penulis
2010: Buku  : “Najib: Beginning of A Legacy”. Commemorating One Year As Prime Minister of Malaysia. Editor
2009: Buku  : “Najib Tun Razak Pewaris Kepimpinan, Pemacu Perubahan” penulis dan editor.
2009: Buku  : “Inheriting A Legacy, Fast Tracking Change” editor.
2007: Buku  :“Sehati Sejiwa Najib Tun Razak” penulis dan koordinator.
2006: Buku  :”Petronas Silk Road Adventure 2001: Istanbul-Putrajaya Experience The Expedition” published by Petronas Motorsports photographer
2002:Majalah  : Kolumnis untuk Majalah Massa diterbitkan oleh Utusan Melayu (M) Bhd
Expedisi
Nov 2015  : Ekspedisi ke Antartika 2015
April 2014  : Ekspedisi KE7B Greenland Felda 2014
Mac 2014  : Mendaki Gunung Cosciousco, Australia.
Mei 2013  : Projek Everest Felda 2013
Mac 2013  : Mendaki Gunung Kinabalu
October 2012  : Ranjini Mountain Expedition, Indonesia.
September 2012  : 1Malaysia English Channel Mission.[4] [5]
Julai 2011  : A Step To The Earth's Roof (Everest Base Camp and Kalapatar Mountain,Nepal)
November 2010  : Cosciousco Mountain Australia
April 2004  : Army Chellenge 2004
Julai 2001  : Petronas Silk Road Adventure 2001, Istanbul- Putrajaya
May 2001  : Elephant Mud Hole 2: 4X4 Challenge 2001

Rujukan
1.      Panjat^ 1 Malaysia Official Website . "Najib Umum Penubuhan Institut Wsatiyyah", Malaysia, 27 October 2005. Retrieved on 23 January 2013.
2.      Panjat^ ipoh,echo. "Foundation Mission Fulfilled"Ipoh Echo, West Lumbok Indonesia, 1 December 2012. Retrieved on 5 Januari 2013.
3.      Panjat^ A.Azim Idris. "18 Felda settlers' children leaves for Nepal"The New Straits Times, Kuala Lumpur, 5 Februari 2013. Retrieved on 5 February 2013.
4.      Panjat^ Malaysian Insider. "English Straits Swimmer Dedicates Success To Malaysians"The Malaysian Insider, Kuala Lumpur, September 23 2012. Retrieved on 5 January 2013.
5.      Panjat^ Borneo Post. "English Channel swimming expedition postponed"The Borneo Post, Kuala Lumpur, 17 September 2012. Retrieved on 5 February 2013.

Petikan dari : WIKIPEDIA KLIK DI SINILAPORAN IKHLAS DARI 
CIKGU LIN


HUBAYA-HUBAYA
2 comments:

  1. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Datuk Z ni sepatutnya sudah boleh menyerahkan kepada calon lain untuk bertanding. Bagi peluang kepada calon lain pulak untuk berkhidmat. Takkan nak pegang jawatan sampai mati kot.

    ReplyDelete