Tuesday, 31 March 2015

SOALAN ASAS "TAMBAH DAN TOLAK" UNTUK ANAK-ANAK ANDA SECARA PERCUMA. AMIN



AMBILLAH SECARA PERCUMA 
SEBELUM BAHAN INI DIPASARKAN
(sila beri sedikit komen di bawah ini, jika anda telah/sudi mencetaknya)



BERSAMA SELAMAT PAGI MALAYSIA
2 JUN 2013

BAHAN DI BAWAH INI 
(PERLU DI CETAK TERLEBIH DAHULU)
(KEMUDIAN BARU DISUSUN UNTUK DIJADIKAN SEBUAH BUKU)















SELAMAT MENCUBA DAN AKURLAH KEPADA 
"MASA YANG DIBERIKAN"
UNTUK MENGUJI TAHAP ANAK MASING-MASING
MENGIKUT KATEGORI MEREKA.

SEBAGAI TANDA TERIMA KASIH
SEDEKAHKAN "AL FATIHAH" 
UNTUK KEDUA IBUBAPA SAYA.

AMIN.




146 comments:

  1. As-Salam Cikgu,

    Terima kasih daun keladi. Semoga Allah SWT memberkati usaha cikgu yang mulia ni. Untuk anak saya yang bakal emnduduki UPSR 2013.

    Wassalam.

    Daud Mohamed

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahun 6 perlu menghabiskan 200 soalan dalam masa 6 minit sahaja.
      Pernah seorang murid Tahun 6 yang hanya 56 markah pada awal tahun memperolehi A dalam UPSR setelah menggunakan Buku ini (termasuk BUKU DARAB dan BAHAGI).
      Dengan izin Allah.

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    3. Assalamualaikum cikgu, Saya mohon download soalan ini. Terima kasih cikgu..semoga cikgu dan keluarga dirahmati Allah selalu..Al-Fatihah buat kedua ibubapa cikgu..

      Delete
  2. Siapakah nama arwah kedua-dua orang tua cikgu?


    Daud Mohamed
    Shah Alam

    ReplyDelete
  3. Terima kasih banyak cikgu...Semoga cikgu dan keluarga sentiasa diberkati..Buat ayah dan ibu cikgu, semoga sedekah ilmu yang cikgu lakukan ini memberikan mereka pahala dan rahmat Allah yang berterusan. Al fatihah buat kedua-duanya

    ReplyDelete
  4. terima kasih cikgu...semoga Allah merahmati cikgu duani dan akhirat

    ReplyDelete
  5. terima kasih cikgu...semoga Allah merahmati cikgu duani dan akhirat

    ReplyDelete
  6. terima kasih cikgu...semoga Allah merahmati cikgu duani dan akhirat

    ReplyDelete
  7. Terima Kasih cikgu. Semoga Ilmu yang dikongsi ini memberi pahala yg tidak terhingga buat cikgu.

    ReplyDelete
  8. Terima kasih kerana berkongsi ilmu untuk mendidik anak-anak murid. Syabas atas usaha murni cikgu!!!

    ReplyDelete
  9. terima kasih cikgu..inshallah alfatihah untuk kedua ibubapa cikgu..

    ReplyDelete
  10. al-fatihah untuk ibubapa cikgu....terima kasih cikgu.....
    Hanya Allah sahaja yang dapat membalas jasa baik cikgu atas perkongsian ilmu ini....

    ReplyDelete
  11. Terima kasih tuan, atas perkongsian ini. Semoga Allah sahaja yg dpt membalas jariah tuan.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. terima kasih di atas perkongsian. Alfatihah untuk kedua ibu bapa cikgu..izinkan saya ambil bahan ini

    ReplyDelete
  14. Terima kasih atas perkongsian. Sya ambil untuk anak2 saya dan anak2 buah. Al fatihah juga saya sedekahkan kepada kedua ibu bapa cikgu. Terima kasih sekali lagi. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  15. terima kasih cikgu. semoga Allah membalas jasa baik cikgu

    ReplyDelete
  16. terima kasih cikgu. semoga Allah membalas jasa baik cikgu

    ReplyDelete
  17. Terima kasih cikgu izinkan saya copy ye.
    Alfatihah utk kedua ibubaoa cikgu

    ReplyDelete
  18. Cgu Lin sy ambik ni ya.terima kasih n al Fatihah buat kedua ibu bapa cgu

    ReplyDelete
  19. terima kasih daun keladi kalo ada nak lagi.... AL FATIHAH utk kedua ibubapa cgu...

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum .. t.kasih cikgu kerana sudi berkongsi ilmu .. hanya Allah saje yang dpt membalas kebaikan cikgu .

    ReplyDelete
  21. Saham yg terbaik untuk mendapat pahala berterusan..tahniah..

    ReplyDelete
  22. Saham yg terbaik untuk mendapat pahala berterusan..tahniah..

    ReplyDelete
  23. al fatihah buat kedua ibubapa cikgu..tq

    ReplyDelete
  24. terima kasih banyak cikgu..alfatihah buat kedua-dua ibu bapa cikgu.

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. Terima kasih byk2 cikgu,..semga ilmu yang d berikan dpt mberi manfaat kpd smua ibubapa...Al-Fatihah buat kedua ibubapa cikgu..semoga Allah sntiasa mrahmati dan mberkatihidup cikgu dan fmy...aminnn

    ReplyDelete
  27. Saya mohon download soalan ini. Terima kasih cikgu..semoga cikgu dan keluarga dirahmati Allah selalu..Al-Fatihah buat kedua ibubapa cikgu..

    ReplyDelete
  28. Saya mohon download soalan ini. Terima kasih cikgu..semoga cikgu dan keluarga dirahmati Allah selalu..Al-Fatihah buat kedua ibubapa cikgu..

    ReplyDelete
  29. Terima kasih kerana berkongsi ilmu . Sedekah ilmu ini memberikan pahala dan rahmat Allah yang berterusan. Semoga Allah merahmati cikgu dan kedua ibubapa dunia dan akhirat aminn

    ReplyDelete
  30. alhamdulillah...terima kasih, cikgu atas perkongsian..Semoga Allah merahmati cikgu dan kedua ibu bapa dunia dan akhirat...alfatihah...amin...

    ReplyDelete
  31. terima kasih cikgu..akan saya manafaatkan ilmu yg dikongsi ini..

    ReplyDelete
  32. Terima kasih. pahala yang berganda kerana berkongsi ilmu buat cikgu dan kedua ibu bapa cikgu.

    ReplyDelete
  33. Terima kasih cikgu. Semoga cikgu dirahmati Allah selalu.. Akan saya gunakan untuk murid saya kelak.

    ReplyDelete
  34. Terima kasih cikgu..semoga perjuangan cikgu tidak terhenti setakat ini saja demi memastikan anak bangsa terus cemerlang..doakan agar anak kami cemerlang dunia akhirat..
    Alfatihah untuk arwah..amin.

    ReplyDelete
  35. Terima kasih cikgu. Semoga Allah merahmati cikgu, kedua arwah ibu bapa cikgu dan keluarga cikgu.

    ReplyDelete
  36. Terima kasih cikgu. Semoga Allah merahmati cikgu, kedua arwah ibu bapa cikgu dan keluarga cikgu.

    ReplyDelete
  37. Terima kasih atas perkongsian ilmu tuan

    ReplyDelete
  38. assalamualaikum.. terima kasih atas perkongsian ilmu cikgu

    ReplyDelete
  39. assalamualaikum.. terima kasih atas perkongsian ilmu cikgu

    ReplyDelete
  40. Assalamualaikum
    terima kasih atas ilmu yang sangat bermanfaat

    ReplyDelete
  41. Terima kasih tuan...alfatihah utk ibu dan bapa tuan.

    ReplyDelete
  42. Terima kasih tuan...alfatihah utk ibu dan bapa tuan.

    ReplyDelete
  43. Terima kasih cikgu perkongsian yg tidak ternilai ini.
    Al Fatihah untuk ayahanda dan bonda cikgu.

    ReplyDelete
  44. Terima kasih cikgu perkongsian yg tidak ternilai ini.
    Al Fatihah untuk ayahanda dan bonda cikgu.

    ReplyDelete
  45. TERIMA KASIH CIKGU...SEMOGA GANJARAN PAHALA INI BERTERUSAN UNTUK KEDUA ORANG TUA CIKGU LIN JGAK

    ReplyDelete
  46. al-fatihah untuk ibubapa cikgu....terima kasih cikgu.....
    Hanya Allah sahaja yang dapat membalas jasa baik cikgu atas perkongsian ilmu ini....

    ReplyDelete
  47. Saya jg seorang guru tetapi tidak pandai nak membantu anak dalam matematik. Saya tercari2 caranya. Alhamdulillah cikgu sudi berkongsi ilmu.

    ReplyDelete
  48. Terima kasih atas perkongsian ini cikgu.. Hanya Allah yg mampu membalas jasa baik cikgu ini..

    ReplyDelete
  49. AAMIIN. SEMOGA HIDUP CIKGU DIBERKTI

    ReplyDelete
  50. Alhamdulillah terima kasih ... semoga Allah merahmati cikgu dan kedua ibubapa serta seluruh ahli keluarga yang lain. Cuma m/s 2 dan 27 tu blank. apa pun ini sangat berguna untuk kami.

    ReplyDelete
  51. Terima kasih...pasti ada ganjaran baik dgn keikhlasan cikgu...jazakallah

    ReplyDelete
  52. Terima kasih banyak cikgu. Semoga sentiasa diberkati dan dirahmati Allah dunia dan akhirat. Al fatihah untuk kedua ibu bapa cikgu

    ReplyDelete
  53. Assalammualaikum cikgu Roslin. Kita kena copy dulu baru boleh print ye. Boleh print direct ke?. Anyway TQ cikgu. Moga Allah memberkati usaha cikgu. Al Fatihah buat kedua ibu bapa cikgu.

    ReplyDelete
  54. Assalammualaikum cikgu Roslin. Kita kena copy dulu baru boleh print ye. Boleh print direct ke?. Anyway TQ cikgu. Moga Allah memberkati usaha cikgu. Al Fatihah buat kedua ibu bapa cikgu.

    ReplyDelete
  55. Assalamualaikum cg. Terima kasih atas perkongsian. Al-fatihah buat kedua org tua cikgu. Saya pun dah tiada kedua org tua. Cikgu, bagaimana saya nak dapatkan kedua2 set buku tambah & tolak dan darab & bahagi. Saya berminat utk mendapatkan sedua2 set lengkap tersebut. Terima kasih.

    ReplyDelete
  56. Terima kasih cikgu.. jazakallahu khoirah.. moga Allah saja yg membalasnya

    ReplyDelete
  57. Terima kasih cikgu.. jazakallahu khoirah.. moga Allah saja yg membalasnya

    ReplyDelete
  58. cikgu saya tidak dapat melihat bahagian C dan D

    ReplyDelete
  59. Assalamualaikum.. Terima kasih cikgu. Izinkan saya copy & print ye. Halalkan ilmu yg diberi

    ReplyDelete
  60. ALHAMDULILLAH...AL FATIHAH UNTUK ARWAH Hj. Zainuddin dan Hjh Mariam

    ReplyDelete
  61. Terima kasih cikgu. moga Allah merahmati cikgu

    ReplyDelete
  62. terima kasih cikgu,semoga Allah membalas nya

    ReplyDelete
  63. terima kasih cikgu. semoga Allah merahmati cikgu. :)

    ReplyDelete
  64. Alhamdulillah, terima kasih atas perkongsian, semoga dengan usaha cikgu lin ini diberkati dan dilimpahi rahmat oleh Allah swt. Al Fatihah untuk kedua arwah ibu bapa

    ReplyDelete
  65. Terima kasih Cikgu..hanya Allah swt shj yg dpt membalasnya...semoga dlm rahmat Allah swt.

    ReplyDelete
  66. Al fatihah utk arwah kedua ibu bapa cikgu..

    Terima kasih cikgu, sy ada ank yg matematik nye semakin lemah setiap kali periksa, result lain semua 90 ke atas.. Harap cikgu boleh beri panduan utk sy,takut bertambah teruk lg keputusan akan datang Sy akan cube teknik yg cikgu beri.

    ReplyDelete
  67. terima kasih cikgu.. alfatihah untuk arwah

    ReplyDelete
  68. terima kasih, semoga Allah memberkati usaha cg. Alfatihah untuk arwah.

    ReplyDelete
  69. Terima kasih cikgu... semoga segala usaha cikgu diberkati Allah... Al fatihah buat arwah kedua ibu bapa cikgu..

    ReplyDelete
  70. terima kasih cikgu,semoga cikgu di murahkan rezeki dan sentiasa dalam rahmat Allah swt.....al fatihah untuk ckgu dan juga buat arwah kedua ibu bapa cikgu

    ReplyDelete
  71. Al-Fatihah untuk kedua orang tua Cikgu...terimakasih cikgu.

    ReplyDelete
  72. Al-Fatihah untuk kedua orang tua Cikgu...terimakasih cikgu.

    ReplyDelete
  73. salam cikgu.. saya ucapkan terima kasih kerana menyediakan bahan yang byk membantu anak2 dalam menguasai kemahiran mengira. saya mohon share bahan utk anak2 saya dan kawan2nya di sekolah.. al-fatihah utk ibu bapa cikgu.

    ReplyDelete
  74. Terima kasih atas perkongsian cikgu..ALFATIHAH buat ibu dan bapa cikgu

    ReplyDelete
  75. Terima kasih byk2 cikgu,..semoga ilmu yang diberikan dpt memberi manfaat kpd smua ...Al-Fatihah buat kedua-dua ibubapa cikgu..semoga Allah sntiasa mrahmati dan memberkati hidup cikgu sekeluarga...aminnn

    ReplyDelete
  76. terim kasih cikgu lin, moga jas baik cikgu pt membantu ank2 murid cemerlang dlm pelajaran.

    ReplyDelete
  77. terim kasih cikgu lin, moga jas baik cikgu pt membantu ank2 murid cemerlang dlm pelajaran.

    ReplyDelete
  78. syukran cikgu atas ilmu yg dikongsi

    ReplyDelete
  79. terima kasih cikgu.. akan saya cuba kepada amak@ saya. InsyaAllah

    ReplyDelete
  80. terima kasih cikgu... jasamu dikenang
    saya dah download latihan tambah & tolak...
    di mana saya boleh dapatkan latihan darab & bahagi?

    ReplyDelete
  81. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  82. Terima kasih cikgu.. Amal jariah apabila ilmu yang dimanfaatkan oleh setiap muslim. In sya Allah...

    ReplyDelete
  83. Terima kasih cikgu.. Amal jariah apabila ilmu yang dimanfaatkan oleh setiap muslim. In sya Allah...

    ReplyDelete
  84. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  85. Mohon download cikgu... terima kasih di atas perkongsian ini...alfatihah buat arwah ayah dan ibu cikgu...

    ReplyDelete
  86. Terima kasih banyak cikgu di atas perkongsian ini. Tahniah di atas usaha yang murni ini..Semoga menjadi ilmu yang bermanfaat untuk cikgu2 dan anak didik semua.Amin. Insya allah.

    ReplyDelete
  87. Mohon download..klu nak beli buku..dimana boleh saya dapatkan yea..

    ReplyDelete
  88. Mohon download..klu nak beli buku..dimana boleh saya dapatkan yea..

    ReplyDelete
  89. mohon download ye....terima kasih

    ReplyDelete
  90. terima kasih cikgu di atas perkongsian.

    ReplyDelete
  91. Salam cikgu.saya perasan soalan nya xltak lengkap. Dah diterbitkan ke? Saya berminat nak beli buku cikgu untuk adik saya yang sgt lemah matematik. Apapun, terima kasih atas perkongsian cikgu.

    ReplyDelete
  92. assalamualaikum...terima kasih cikgu. semoga dimurahkan rezeki...alFatihah untuk arwah kedua ibubapa cikgu.

    ReplyDelete
  93. Alhamdulillah..terima kasih bnyk2 cikgu

    ReplyDelete
  94. syukran jazilan cikgu...barakallahufik..semoga pahala cikgu n ibubapa cikgu yg mendidik anaknya ini menjadi pemberat di sana nnt..amiinnn..

    ReplyDelete
  95. terima kasih cikgu.Insha Allah saya akan menggunakan latihan ini kepada anak murid saya nanti..diharap dapat mengubah keputusan markah mereka untuk ujian 2 nanti..

    ReplyDelete
  96. terima kaseh cikgu atas perkongsian.saya berminat untuk mencetaknya buat adik saya. ade dalam bentuk pdf/word ke cikgu?

    ReplyDelete
  97. TQ..mohon share cikgu..semoga cikgu dan keluarga mendapat keberkatan...Al-Fatihah buat kedua ibubapa cikgu..

    ReplyDelete
  98. TQ..mohon share cikgu..semoga cikgu dan keluarga mendapat keberkatan...Al-Fatihah buat kedua ibubapa cikgu..

    ReplyDelete
  99. Terima kasih di atas perkongsian bermanfaat ini. Saya mohon download ya. Semoga Allah membalas jasa cikgu dan dipermudahkan segala urusan. Amin

    ReplyDelete
  100. terima kasih cikgu.. semoga dipermudahkan segala urusan cikgu..sgt berguna utk latihan anak2 saya..

    ReplyDelete
  101. terima kasih cikgu.. semoga dipermudahkan segala urusan cikgu..sgt berguna utk latihan anak2 saya..

    ReplyDelete
  102. terima cikgu..saya mohon gunakannya

    ReplyDelete
  103. terima kasih cikgu. izinkan saya untuk membuat sedikit penambahbaikan untuk anak murid saya nanti. Alfatihah untuk kedua orang tua cikgu.

    ReplyDelete
  104. terima kasih cikgu. izinkan saya untuk membuat sedikit penambahbaikan untuk anak murid saya nanti. Alfatihah untuk kedua orang tua cikgu.

    ReplyDelete
  105. Jazakallahu khairan khatira cikgu... mohon izin di manfaatkan dalam kelas saya. semoga ibubapa cikgu serta cikgu sekeluarga sentiasa dipelihara dan dirahmati dengan kasih sayangNya.

    ReplyDelete
  106. mohon download soalan ini cikgu. semoga cikgu terus sukses.

    ReplyDelete
  107. terima kasih cikgu..
    al- fatihah buat kedua org tua

    ReplyDelete
  108. terima kasih cikgu..kerana telah menyediakan solan secara percuma kepada anak saya..
    Tuhan akan sentiasa memberkati dan melindungi cikgu sekeluarga..amin

    ReplyDelete
  109. terima kasih cikgu..kerana telah menyediakan solan secara percuma kepada anak saya..
    Tuhan akan sentiasa memberkati dan melindungi cikgu sekeluarga..amin

    ReplyDelete
  110. Terima kasih cgu.. Semoga Allah merahmati..

    ReplyDelete
  111. Terima kasih cgu.. Semoga Allah merahmati..

    ReplyDelete
  112. TERIMA KASIH CIKGU..semoga dirahmati dan dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
  113. Assalamualaykom cikgu
    Terimakasih tidak terhingga
    saya sudah download... doakan anak2 saya berjaya dlm matematik.
    Semoga arwah ibubapa cikgu tenang dan dibawah rahmat Nya..
    Masyallah... ilmu yg diberi akan sentiasa mengalir pahalanya...

    ReplyDelete
  114. terimah kasih cikgu
    moga dipermudahkan urusan kita bersama.

    ReplyDelete
  115. Terima kasih cikgu. Moga allah merahmati cikgu sekeluarga..

    ReplyDelete
  116. Terima kasih cikgu. Moga allah merahmati cikgu sekeluarga..

    ReplyDelete
  117. Terima kasih cikgu .... al fatihah

    ReplyDelete
  118. terima kasih cikgu..banyak sangat membantu..semoga keluarga cikgu terus dirahmatiNya

    ReplyDelete
  119. terima kasih cikgu..banyak sangat membantu..saya sudah download... doakan anak2 saya berjaya dlm matematik.
    Semoga arwah ibubapa cikgu tenang dan dibawah rahmat Nya serta keluarga cikgu

    ReplyDelete
  120. Terima kasih cikgu. Alfatihah untuk arwah ibu bapa cikgu. Doakan juga anak-anak kami berjaya dalam matematik dan mengaplikasi ilmu yang diperolehi ke arah kebaikan dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  121. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  122. Terima kasih cikgu! Semoga allah membalas usahamu...

    ReplyDelete
  123. terima kasih cikgu... sangat bermanfaat...

    ReplyDelete
  124. Terima kasih cikgu, Al-Fatihah utk Kedua ibu bapa cikgu..

    ReplyDelete
  125. terima kasih cikgu :)

    ReplyDelete
  126. erima kasih atas perkongsian cikgu..ALFATIHAH buat ibu dan bapa cikgu

    ReplyDelete
  127. terima kasih cikgu..al fatihah untuk arwah kedua ibu bapa cikgu..

    ReplyDelete
  128. Alhamdulillah..terima kasih di atas perkongsian yang sangat bermanfaat. Semoga hidup anda diberkati Allah SWT.. Al Fatihah untuk kedua arwah

    ReplyDelete
  129. TERIMA KASIH CIKGU...AL-FATIHAH UNTUK ARWAH


    ReplyDelete